Pe 1 Mai se deschide sezonul estival pe litoralul românesc. Chiar dacă prognoza meteo nu este prietenoasă cu cei care vor să-și petreacă câteva zile la malul mării, agențiile de turism au vândut deja sejururi celor care păstrează tradiția de a deschide sezonul.
”Turismul a fost unul dintre domeniile cele mai afectate de restricțiile pandemiei și au reușit să supraviețuiască doar cei puternici”, spune Cristian Ticușan, manager agenție de turism.
Din păcate, lumea a ieșit din criza provocată de pandemie pentru a intra într-o alta, în criza energetică, ceea ce afectează pe de o parte costurile operatorilor din industria ospitalității, dar și comportamentul consumatorului de turism, acesta din urmă devenind mai precaut când vine vorba de cheltuieli.
Pe de altă parte războiul din Ucraina reduce și mai mult dorința turiștilor străini de a alege ca destinație România.
Despre cum fac față operatorii în turism acestor provocări, dar și care ar putea și produsele turistice pe care le-ar putea promova România aflați de la Cristian Ticușan, manager agenție de turism, invitat în cadrul emisiunii realizate de Monica Ghineț, „Politica lor, viața noastră”.