Vacante Muzicale 2017 SEARA DE JAZZ -” POP GOES JAZZ”

“Pop goes jazz”, redefineşte ideea ”importului” tematic în jazz din alte perimetre stilistice ale muzicii.  Nu este o opţiune nouă, însă originalitatea concertului vine din simultaneitatea stilurilor personale ale protagoniştilor, asamblate sincron în reformulări constructive ”jazzy” de secol XXI. A fost o seară a alchimiei sonore, cu riffurile chitarei electrice completând ermetic soundul jazz în teme celebre.

GEORGE NATSIS este un muzician complex, cu un statut reformulat continuu şi exemplar în majoritatea apariţiilor sale artistice, deopotrivă în calitate de pianist, de orchestrator, de compozitor sau dirijor. Notorietatea lui, ataşată spectrului ”jazzy-pop” al muzicii de calitate, se probează ireproşabil într-un discurs pianistic foarte concentrat, robust, aşezat bine în timp, cu migală, mediat de un cumul de experienţe profesionale avut pe scena Sălii Radio, ca membru al Big Bandului Radio ori în alte formule jazz sau pop.

VLAD POPESCU este iniţiatorul Stagiunii de Jazz organizate de Radio România Cultural şi Orchestrele şi Corurile Radio, „arhitectul ritmicii” de la teatrul „Act”, un artist promovator asiduu al tinerilor muzicieni, pe care îi îndrumă în calitatea sa de asistent universitar doctor al Departamentului Jazz şi Muzică Uşoară, al Facultăţii de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie muzicală, a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Se exprimă artistic cu dezinvoltura tipică percuţioniştilor valoroşi, posedă o dinamică a ritmului foarte eficientă în genurile abordate, o tehnică instrumentală surprinzătoare, subtilitate armonică şi, în plus, nu ezită să experimenteze spaţiile ”noi” ale  percuţiei de secol XXI.

ADRIAN MIRCEA FLAUTISTU este unul dintre cei mai incisivi contrabasişti ai momentului, cu o spontaneitate aparte  în dezvoltarea improvizatorică, cu sunet rotund, clar şi foarte prompt în tempouri. Adrian Mircea Flautistu şi-a construit stăruitor propria viziune artistică, colaborările sale, alături de mari muzicieni de jazz din România, indicându-l drept cel mai solicitat contrabasist al momentului pe scena de jazz de aici.

NICU PATOI, un muzician care a mai cântat (alături de Berti Barbera) la „Vacanţe Muzicale”, este unul dintre  puţinii chitarişti autohtoni cu polivalenţă stilistică remarcabilă.Construieşte  sonorităţi surprinzătoare, indiferent de genul pe care îl abordează. Este un muzician rafinat, apreciat pentru proiectele sale artistice, un ”trotter” al stilurilor adaptate chitarei.