La data de 14 octombrie, elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin” din municipiul Roman, județul Neamț, au primit vizita polițiștilor din cadrul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău, împreună cu polițiști din cadrul IPJ Neamț – Biroul de Siguranță Școlară și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității.
Acestora li s-au prezentat informații referitoare la faptele contravenționale și penale săvârșite de minori, răspunderea contravențională și penală, dar și sfaturi și recomandări privind evitarea victimizării adolescenților și siguranța acestora în mediul online.
Tinerilor li s-au prezentat și situații de viață în care elevi de liceu au căzut pradă traficanților de persoane, în scopul conștientizării pericolului exploatării sexuale a minorilor și al pornografiei infantile.
Adolescenților li s-a vorbit și despre metoda „Loverboy”, cea mai utilizată metodă de racolare, în care tinerelor li se promite o poveste de iubire și cadouri scumpe, în schimb primesc strălucire ieftină și un viitor nesigur.