• noul director al Companiei Județene Apa Serv, numit zilele trecute de Consiliul de Administrație, a identificat soluția care trebuie pusă în aplicare pentru ca romașcanii să nu mai aibă program restricționat la apa potabilă

Romașcanii și populația din comunele învecinate vor avea apă potabilă furnizată în program non-stop, în foarte scurt timp. Anunțul a fost făcut de către Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, care în cursul zilei de luni, 17 februarie 2020, a efectuat o vizită neanunțată la Centrul Zonal Roman al Companiei Județene Apa Serv.

Președintele Arsene a mers însoțit de către noul director interimar al Apa Serv, numit în cursul săptămânii trecute de către Consiliul de Administrație al companiei.

          „Rezolvarea problemei apei la Roman e problemă de voință, nu de putință! Dacă se dorea, în două zile se găsea soluția potrivită astfel încât oamenii să nu stea de atâta vreme fără apă în case! Nu vorbim doar de 6 luni, de când criza s-a acutizat, ci de ani la rând! Prin 2012 – 2013, conducerea Primăriei Roman spunea că problemele cu apa sunt vechi, de 20 de ani! Nu zic că nu sunt vechi, dar nici nu s-a preocupat administrația locală să facă ceva pentru înlăturarea lor! A preferat să împrumute 45 de milioane de lei, pe spinarea cetățenilor, ca sa pună pavele în oraș, în loc să investească în modernizarea rețelei de apă. Eu mai cred și că la mijloc a fost un sabotaj al conducerii Apa Serv Roman și s-a vrut ca o altă companie să ia clienții din zonă! Plus jocul politic, sacrificând oamenii! Altfel nu îmi explic cum actualul director a găsit soluția tehnică pentru furnizarea apei neîntrerupt în trei ore. Le garantez romașcanilor și tuturor cetățenilor din județul Neamț că niciodată nu-i voi pune la mijloc, în lupta dintre mine și alți oamenii politici! Oamenii nu au nicio vină și îi condamn pe toți cei care își urmăresc interesele personale și de partid și nu fac administrație, dacă pentru asta au fost aleși!

Personal, am fost de două ori la Roman în ultimele luni și de fiecare dată am crezut în promisiunile conducerii centrului zonal de acolo, care se angaja că rezolvă problema pentru a nu mai suferi populația. Eu i-am crezut pe cuvânt pe șefii centrului zonal, doar că s-a umblat cu minciuni, iar cetățenii au stat fără apă în continuare! Vor urma niște verificări, pentru că am solicitat o comisie de cercetare, să știm cu toții câți se fac vinovați de disconfortul romașcanilor. Nu cred că greșeala este doar a fostului director, schimbat de CA! Le voi comunica rezultatul anchetei pe care am cerut-o, tuturor celor care au suferit din indiferența, ca să nu spun reaua intenție a altora“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Soluția găsită de către actuala conducere a Companiei Apa Serv este punerea în funcțiune a unei conducte racordată la sistemul de alimentare Timișești – Iași, care intră la noi în județ prin localitățile Mircești (Iași) și Săbăoani, și care are rolul să suplimenteze, în caz de necesitate, cantitatea de apă necesară. Respectiva conductă este în conservare din anul 2003.