Olimpiada Naţională Corală

Inspectoratul Școlar Județean Neamț organizeaza, în perioada 2 – 4 aprilie 2018, la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ,  Olimpiada Naţională Corală, eveniment educaţional menit să stimuleze performanțele elevilor în domeniul artistic. Competiția este organizată de Ministerul Educației Naționale și de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al Primăriei Municipiului Piatra-Neamţ.
Olimpiada Naţională Corală are drept scop aprofundarea competențelor de interpretare artistică, însoțită de dezvoltarea aptitudinilor de studiu şi comunicare în echipă, de evaluare, precum şi
cultivarea spiritului de competiție. În egală măsură, acest eveniment oferă posibilitatea promovării, explorării şi valorificării potenţialului turistic, cultural şi spiritual al judeţului Neamţ.
Precizăm că sunt oaspeţi peste 500 de elevi, cadre didactice coordonatoare/însoţitoare ale celor 14 ansambluri corale calificate la etapa națională şi membri componenți ai Comisiei Centrale.
Festivitatea de deschidere a competiţiei a avut loc în data de 2 aprilie 2018, la ora 17.00, pe Platoul Curții Domnești din Piatra Neamț. Vor urma două zile de sărbătoare muzicală, în deplină
armonie cu emoțiile participanților și cu înalta valoare a lucrărilor corale interpretate pe scena mereu tânără a Teatrului din Piatra Neamț, în intervalul orar 11.00-13.30. Festivitatea de premiere va fi organizată la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ, în data de 4 aprilie 2018, la ora 15.00.