Regal Draga Olteanu Matei – 85 de ani de viață și 62 de teatru și film românești

Momente emoționante la aniversarea actriței Draga Olteanu Matei, la împlinirea vârstei de 85 de ani, într-un eveniment organizat de Consiliul Județean Neamț, în cadrul Galei Ambasadorilor nemțeni, ediția 2018.
Doamna de aur a teatrului și cinematografiei românești a urcat pe scena Cinematografului Dacia din Piatra Neamț, în ropotele aplauzelor unui public impresionat și impresionant ca număr și a rostit câteva cuvinte, evocări din tinerețea și viața sa artistică ce dăinuie de peste jumătate de secol. Alături de sărbătorită, pe lângă organizatori (Consiliul Județean Neamț), au urcat pe scena ultimului cinematograf clasic din Piatra Neamț, nume sonore ale teatrului și filmului românesc – Vladimir Găitan, Dorel Vișan și Șerban Marinescu, în ropotele de aplauze ale invitaților prezenți în sală. Emoționată, Draga Olteanu
Matei, a evocat amintiri din tinerețe și mai ales a ținut să-și amintească de soțul său, doctorul Matei, care i-a spus ”întotdeauna să fii tu însuți, să fii cu fruntea sus, pentru că eu de asta sunt lângă tine, ca să te apăr”.
”De aceea îi mulțumesc infinit de mult pentru faptul că m-a luat de nevastă și că m-a adus aici, în mijlocul dumneavastră, unde am pășit în grădina raiului. În frumusețile astea de locuri și între sufletele dumneavastră cu care mă întâlnesc
zilnic, și să știți, că vă spun acum tuturor vă iubesc pe toți și vă respect și mă simt foarte onorată că astăzi mi se sărbătoresc cei 15 ani….”, a spus Draga Olteanu Matei. (I.Ș.)

În drum spre Cinematograful Dacia Draga Olteanu Matei a avut Parte de o Surpriză.