Earth Hour 2018- Piatra Neamț

“Municipiul Piatra Neamț se alătură, și în acest an, unuia dintre cele mai importante evenimente dedicate protecţiei mediului.
Evenimentul este organizat de Asociația Sens Civic în parteneriat cu Primăria Piatra Neamț, reprezintă o mișcare globală de conștientizare asupra importanței conservării resurselor și a responsabilității față de mediul înconjurător și față de generațiile viitoare.
Acțiunea constă în stingerea luminii și decuplarea echipamentelor electrice neindispensabile pentru o oră, în mod voluntar.
Mesajul este același, peste tot: problemele cauzate de schimbările climatice și de extra-consum sunt atât de grave, actuale și complexe, încât este nevoie urgentă de acțiune, la nivel global. Iar vocea comună a milioane de pe tot globul ajunge chiar și în cele mai înalte foruri ale decidenților.
Piatra Neamţ va marca cea de-a IX-a sa participare la Ora Pământului prin întreruperea iluminatului pietonal şi arhitectural la Curtea Domnească – Turnul lui Ştefan, Muzeul de Artă, biserica Sf. Ioan pe 24 martie, în intervalul orar 20.30 – 21.30.
Organizatorii solicită participanților renunțarea la utilizarea lampioanelor. Dincolo de aspectul impresionant al „felinarelor zburătoare“, acestea pot provoca incendii devastatoare și chiar incidente aviatice. Pe lângă aceste riscuri există și certitudinea că toate aceste lampioane vor sfârși prin a deveni deșeuri.
Așadar, vă așteptăm în număr cât mai mare pe Platoul Curții Domnești, sâmbătă 24. 03.2018 pentru a participa alături de noi la cel mai frumos eveniment dedicat Pământului.
Tinerii susțin protejarea Planetei, susține și tu alături de ei.”