CORALA BĂRBĂTEASCĂ “ARMONIA”

Consiliul Judeţean Neamţ, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ, a organizat, miercuri, 25 aprilie 2018, la sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean, începând cu ora 18:00, spectacolul extraordinar intitulat „NOI SUNTEM AI ROMÂNIEI”. Evenimentul, unul pe parcursul căruia s-a cântat folclor şi muzică patriotică, se înscrie sub generosul generic al Centenarului României Mari. Protagonişti au fost membrii Coralei bărbăteşti „ARMONIA” din Constanţa şi Orchestra folclorică „MUZICA DIVERTIS” din Chişinău (orchestraţie, Valeriu Caşcaval şi Ion Croitor; dirijor, Ion Iulian Dumitru).

CORALA BĂRBĂTEASCĂ “ARMONIA” a fost înființată în anul 2001 la inițiativa Arhid. Asist. Univ. Drd. Ion-Iulian Dumitru, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea.

În prezent, Corala ‘Armonia’ este compusă din 25 de membri (clerici,  studenţi și masteranzi ai  Facultăţilor de Teologie și Arte ale Universității Ovidius). Repertoriul acesteia este foarte diversificat, fiind compus din piese religioase polifonice și monodice (psaltice), folclor românesc, colinde tradiţionale românești şi străine, cât şi piese din repertoriul clasic universal.

Corala și-a pus în valoare personalitatea muzicală imprimând mai multe compact discuri și dvd-uri: Canonul Sfântului Andrei Criteanul; Folcorul românesc în interpretare coralăSfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.

În iulie 2014 la Riga, Letonia, participă la World Choir Games unde este laureată cu medalie de aur la secțiunea „Artă Sacră” și cu medalie de aur și Marele Premiu la sectiunea „Cor Bărbătesc de Cameră”.