Ieri 17.03.2022 s-a desfașurat o nouă ședință de Consiliului Județean. La inițiativa Președintelui, s-a aprobat contribuția pe acest an a județului Neamț la Societatea Națională de Cruce Roșie. Suma alocată este de 50.000 de lei, bani care, în funcție de necesități, ar putea fi utilizați pentru sprijin umanitar, pentru ajutor persoanelor aflate în dificultate, pentru derularea unor programe pentru sănătate etc.
Tot în ședința de ieri s-a aprobat o asociere cu Federația Română de Box, în vederea organizării, la Piatra-Neamț, a finalei Cupei României la Box pentru Seniori, în perioada 22-27 martie 2022. Evenimentul este cuprins în Calendarul Sportiv Național pe anul 2022 și se preconizează participarea a circa 200 de sportivi, care vor reprezenta 60 de cluburi din Arad, Alba, Timiș, Cluj, Bihor, Brașov, București, Bacău și Galați.
Ca de fiecare dată când legislația permite, Consiliul Județean sprijină evenimentele de acest gen din Neamț, pentru că urmărește susținerea sportului, creșterea vizibilității zonei, încurajarea celor care sunt adepții mișcării.
Un alt proiect de pe ordinea de zi a ședinței de ieri a fost de rectificare a bugetului județului pe anul 2022.
“Cu sprijinul aparatului tehnic am realizat o analiză a necesităților financiare atât ale Consiliului Județean cât și ale instituțiilor din subordine și am urmărit să asigurăm fonduri pentru buna funcționare a întregii activități, să putem continua proiectele aflate în derulare și să începem și altele noi.
Este prioritatea mea ca președinte să realizăm cât mai multe investiții, în toate domeniile, pentru dezvoltarea județului și pentru creșterea nivelului de trai al nemțenilor!” a declarat Președintele Consiliului Județean Neamt, Ionel Arsene pe pagiana de facebook