Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ lansează o campanie de colectare de carte pentru seniorii din centrele de îngrijire și copiii din centrele rezidențiale ale județului Neamț. Cărțile pot fi aduse la sediul bibliotecii în perioada 7-25 februarie 2022.
Volumele vor fi selectate și sterilizate de către personalul bibliotecii cu ajutorul sterilizatorului de carte Booksterilizer, pentru a fi dăruite mai departe în condiții de siguranță sanitară. O parte dintre cărțile colectate vor fi oferite copiilor din centrele rezidențiale ale județului, cu prilejul Zilei Naționale a Lecturii, pe 15 februarie.
Lectura este o parte fundamentală a educației, formării și dezvoltării personalității, iar promovarea lecturii este o preocupare constantă a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț.
Celelalte cărți adunate în cadrul campaniei de colectare vor fi oferite seniorilor din centrele de îngrijire ale județului, împreună cu un mărțișor și cu o felicitare, realizate de copiii participanți la atelierele creative organizate de Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț.
Sunt invitate să se alăture inițiativei bibliotecii județene și alte instituții șiparteneri educaționali.