SC Salubritas S.A. face apel către toate UAT- urile din jurul municipiului Piatra Neamț care știu că au probleme cu câinii fără stăpân, să încheie contracte de ecarisaj în vederea prinderii câinilor și darea lor către adopție.

    Asociația “Prieten credincios” care colaborează de 5 ani cu societatea  Salubritas  are contracte de colaborare cu asociații similare din Franța, Germania și a reușit anul acesta să  “exporte” peste 600 de exemplare.

       În adăpostul de la Piatra Neamț  în luna octombrie 2019 sunt cazați peste 300 de căței.Datorită “Târgurilor de adopție “ organizat de SC Salubritas S.A.  împreună cu asociațiile care se implică în rezolvarea  acestei probleme au crescut și numărul de adopții directe din adăpost.

     Costurile cu găzduirea (hrană, îngrijire medicală) unui animal în adăpost costă societatea 20 de lei pe zi și este obligată să-I gazduiască 14 zile lucrătoare.

       “Din totalul câinilor ajunși în adăpost, peste 90% au fost dați in adopție. Facem un apel la persoanele care iubesc cățeii si să înțeleagă că locul lor este în familii, la curte, nu în strada, unde pot deveni pericol pentru copiii noștri, sau chiar pentru noi.” A declarat Cristian Sauciuc directorul societății Salubritas.