Începand cu data de 29.07.2019, conducerea CJPC Neamţ a dispus efectuarea de acţiuni de control operativ împreună cu reprezentanţii IPJ Neamţ – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice Neamţ în perioada evenimentului denumit „Bâlciul Anual” în Municipiul Roman, respectiv 29.07 – 04.08.2019.
Au fost verificaţi atât operatorii economici care comercializau diferite produse, cât şi prestatorii de servicii de alimentaţie publică şi agrement. Acţiunile de control au vizat 16 operatori economici .
Pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor, Comisarii CJPC Neamţ au întocmit documente de control prin care au fost aplicate 3 avertismente şi 2 amenzi contraventionale în valoare de 2500,0 lei , iar pentru abaterile de informare au fost întocmite planuri de remediere în conformitate cu prevederile art.4 alin.2 lit.b) din Legea nr. 270/2017 – Legea prevenirii. Echipa de comisari ai CJPC Neamţ a identificat 3 operatori economici care ofereau consumatorilor servicii de agrement utilizând echipamente care nu erau însoţite, aşa cum prevede legea, de Procesul Verbal de verificare tehnică. Pentru a asigura un climat de legalitate şi siguranţă pentru consumatori, operatorii economici respectivi au fost sancţionaţi contravenţional în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Guvern nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, art. 7, lit.c, prima liniuţă :
[ Art. 7. – Operatorii economici sunt obligaţi:
c) prestatorii de servicii:
– să folosească, în cadrul serviciilor prestate, numai produse şi proceduri sigure şi, după caz, dacă actele normative în vigoare prevăd, acestea să fie testate şi/sau certificate, şi să anunţe imediat existenţa pe piaţă a oricărui produs despre care au cunoştinţă că este periculos;   Pentru limitarea prejudicierii consumatorilor, comisarii din cadrul CJPC Neamţ au dispus acelor
operatori economici, odată cu aplicarea sancţiunii contravenţionale, şi măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor de agrement către consumatori până la remedierea deficienţelor. Serviciile au fost reluate dupa ce operatorii economici au făcut dovada intrării in legalitate.

Menţionăm că în perioada 15 – 18.08.2019 , CJPC Neamţ va asigura program de permanenţă telefonic în intervalul orar 08.00 – 16.30.
Consumatorii sunt îndrumaţi să se adreseze instituţiei noastre cu încredere la numărul de telefon 0233217090.

CJPC Neamţ