Pentru 14 jandarmi nemțeni data de 1 decembrie 2021, nu reprezintă doar aniversarea Zilei Naționale a României, ci și bucuria și emoția înaintării în grad, unul dintre cele mai importante momente din cariera unui militar.

          Un ofițer și 13 subofițeri care s-au distins prin modul exemplar de executare a misiunilor, rezultate deosebite obținute în îndeplinirea atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă au fost înaintați în gradul militar următor, înainte de termen.

Printre cei care ieri au mai adăugat o tresă în plus pe epoleți, se află și sergent major Gârbea Cosmin din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Roman, înaintat în gradul de plutonier. Subofițerul a dat dovadă de curaj și spirit de echipă pe parcursul intervenției la evenimentul din data de 6 noiembrie 2021, în municipiul Roman, când un bărbat a manifestat acte de violență fizică asupra soției și le-a înjunghiat pe cele 2 fiice. Până la sosirea echipajului medical, urmând indicațiile personalului medical, subofițerul a efectuat masaj cardiac uneia dintre fetițe, care ulterior a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale și a supraviețuit evenimentului. Subofițerul a absolvit Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, promoția 2019 și începând cu data de 02 decembrie 2019 face parte din colectivul bleu-jandarm nemțean.

De asemenea, pentru rezultatele obținute și pentru activitatea desfășurată, alți 107 jandarmi nemțeni au fost recompensați cu felicitări, mulțumiri și citare prin ordin de zi pe unitate.

În conformitate cu Legea nr. 80/1995, privind statutul cadrelor militare, înaintarea în grad a cadrelor militare se poate face la termen, înainte de termen sau în mod excepțional. Înaintarea în grad a ofițerilor, maiștrilor militari și subofițerilor în activitate se face în ordinea ierarhică a gradelor, pe baza competenței profesionale și conduitei morale.

Sincere felicitări colegilor și mult succes în activitate!