Jandarmi nemțeni au participat la o nouă acțiune de donare de sânge, alăturându-se demersului inițiat de Jandarmeria Română la nivel național. Încă de la primele ore ale dimineții, jandarmii nemțeni s-au prezentat la Centrele de Transfuzii Sanguine din Piatra-Neamț și Roman, așa cum au făcut-o în repetate rânduri, pentru a aduce o rază de speranță și încredere celor a căror viață depinde de o picătură de sânge.
Scopul acestor acțiuni este de a crește gradul de conștientizare asupra importanței donării de sânge și de a încuraja cât mai mulți oameni să doneze constant, deoarece sângele poate fi stocat pentru o perioadă de timp limitat. Cei aflați în imposibilitatea de a dona sânge pentru orice motiv pot contribui prin convingerea celor a căror stare de sănătate le permite să doneze sânge, asigurându-
se astfel o aprovizionare sigură și permanentă cu sânge.
La nivel local, dar și național, jandarmii sunt susținători ai campaniilor de donare de sânge, fiind deseori inițiatori și promovând donarea, tocmai pentru a trage un semnal de alarmă asupra importanței sângelui în salvarea vieților omenești.
Ne dorim ca exemplul colegilor noștri să fie urmat de cât mai mulți cetățeni, iar media zilnică a donatorilor de sânge să crească. Un gest atât de simplu care, pe lângă satisfacția de a ajuta, aduce o alinare celor care sunt în suferință și au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.