Jocul de șah este o activitate ce aduce multiple beneficii în viața pasionaților acestui sport. Un sport al minții care dezvoltă, indiferent de vârstă. O activitate pe care și-a propus-o să o promoveze Bogdan Gavrilescu prin organizarea Campionatului de șah “In memoriam Silviu Bighiu”, ediția I.

Evenimentul a avut loc în weekend  și a fost organizat de PMP Neamț, în memoria fostului  coleg de partid, Silviu Bighiu. Peste 50 de participanți au intrat în competiția ce a fost structurată pe două categorii de vârstă .Competiția s-a desfășurat în sistem elvețian, de 6 runde, șah rapid și a fost monitorizată de doi arbitri.  Așa cum bine se știe, șahul este un sport care dezvoltă abilități precum gândirea, atenția la detalii, rezolvarea de probleme, concentrarea atenției sau soluții strategice.

S-au pus la bătaie 23 de premii în bani, diplome, medalii și trofee care au fost împărțite pe categoriile de vârstă ale participanților. Premiile în bani au fost cuprinse între 30 lei și 200 lei, în funcție de categoria de la care s-au înscris și locul obținut în concurs.

Iată și lista câștigătorilor :

Over 14 – Seniori

 1. Pirici Gheorghe
 2. Iorga Mihai
 3. Crețu Ioan
 4. Pușcașu Marian
 5. Pintilie Dimitri

Under 14 – vârsta 14 ani

Băieți – 14 ani

 1. Bistriceanu Traian
 2. Bunghez Matei
 3. Năstase Gabriel

Fete – 14 ani

 1. Mutu Alxandra
 2. Livadaru Alexandra
 3. Livadaru Lorena

Baieți 11- ani

 1. Săchilaru Alexandru
 2. Făroanu Robert
 3. Ulianu  Răzvan

Fete -11 ani

 1. Popa Maria
 2. Sticea Ilinca
 3. Ivanov Ana Maria

Baieti – 9 ani

 1. Rusu Adelin
 2. Bălăiță Răzvan
 3. Pâslariu Andrei

Fete – 9 ani

 1. Lupu Miruna
 2. Hanganu Mara
 3. Pâslariu Maria

Duminică, 21 octombrie 2018, s-a desfășurat Ediția a VII-a a Cupei “Dimitrie Leonida” la șah, organizată de ASABS Piatra Neamț. La acest turneu participanții au fost împărțiți în trei categorii : <12 ani, 12-14 ani și seniori.
S-au înscris un număr mare de jucători, din Piatra Neamț, Stejaru, Pîngărați, Vaduri, Roman, Pașcani, Bicaz și Botoșani.
Orele petrecute împreună au fost deosebit de plăcute, copiii s-au cunoscut, seniorii s-au reîntâlnit. La final toată lumea a câștigat participând.
Clasament:
<12 ani
Locul I Apalaghiei Ioan
Locul II Mutu Alexandra -Ștefania
Locul III Soloan Albert
12-14 ani
Locul I Boeriu Sandra Cristiana
Locul II Comonita Iustin
Locul III Aparaschivei Stelian-Andrei
Seniori
Locul I Costel Budur
Locul II Axinia Adrian Daniel